Kvinderne rykker op i landets 3. bedste række

2. november 2017

I en tid med meget negativ omtale om kvindefodbolden i Danmark, er der nu noget at glæde sig over i den lokale kvindefodboldverden. FC King Georges kvinder spillede sig nemlig søndag eftermiddag i landets 3. bedste række – Kvindeserien. Dette skete med et 0-0 resultat på udebane mod de nærmeste forfølgere fra Ringkøbing IF.

Kvinderne kunne dermed indfri klubbens og deres egne forventninger om en oprykning i 2018, hvilket blev sat på et møde for et lille års tid siden, hvor FC King George besluttede sig for at styrke klubbens indsats omkring kvindefodbolden. Det er dog ikke sket uden bump på vejen, da man midt i forårssæsonen måtte skifte ud på trænerfronten, men siden Morten Svane overtog ledelsen af holdet har pilen peget i den rigtige retning, og søndag eftermiddag kom forløsningen. Det er derfor også en glad formand Jacob D. Haag, som giver oprykningen et par ord med på vejen. ”Vi besluttede i efteråret 2016, at styrke kvindefodbolden i FC King George, og det helt store mål var en oprykning til Kvindeserien i løbet af 2018. Dette mål er nu indfriet til fulde, og nu skal spillerne og trænerne have lov til at nyde denne oprykning inden man påbegynder planlægningen af den nye sæson i landets 3. bedste række. For klubben betyder oprykningen, at man har sat en tyk streg under, at FC King George er kommunens førende kvindeseniorklub, en position som vi fremadrettet vil forsøge at styrke endnu mere. Ambitionen for Kvindeserien bliver dog ikke meget anderledes end den har været i denne sæson, nemlig at have det sjovt og vinde en masse fodboldkampe”, slutter formanden med et smil.

Oprykningen var selvsagt også en forløsning for cheftræner Morten Svane, som søndag fyldte 30 år, og ikke kunne have ønsket sig en bedre fødselsdagsgave fra pigerne. ”Vi har været på en fantastisk rejse siden jeg overtog holdet i foråret. Her havde man fået en dårlig start på sæsonen og lå under nedrykningsstregen, men en god slutspurt sikrede at vi endte på 2. pladsen. Dette har vi bygget videre på, og med dagens 0-0 resultat satte vi kronen på værket, og fik indfriet vores forventninger. Nu skal vi slutte sæsonen ordentlig af med den sidste kamp på lørdag, inden oprykningen skal fejres til vores afslutningsfest. Herefter begynder vi at se frem mod den nye sæson, hvor jeg også står i spidsen for holdet, da jeg har forlænget min aftale med klubben frem til udgangen af 2019.”, siger Morten Svane.

Holdet har gennem hele sæsonen været stabile og har fra første spillerunde toppet rækken, og det er i løbet af de 13 kampe kun blevet til to nederlag. Nu venter der sidste spillerunde lørdag, hvor holdet tager imod Vinding SF på kunstgræsbanen ved Guldager Idrætscenter, inden pigerne kan holde en velfortjent vinterferie inden de skal prøve kræfter med landets 3. bedste række.

 

Copyright FC King George 2008-2014
Web by Haag & LeRoi