HISTORIEN OM FCKG

2000: Klubbens oprindelse

FC King George er en af Jydsk Boldspil-Unions unge klubber. Klubben blev stiftet den 18. juli 2000 på en kro i Esbjergs bymidte, af klubbens første bestyrelse bestående af formand Jacob Haag, næstformand Rune Danielsen, kasserer Søren Storm Larsen, sekretær Karsten Bech og bestyrelsesmedlem Frank Thøgersen. Formålet med klubben var at skabe en social klub, hvor der også var plads til resultater, og ambitionerne var fra starten høje. Klubben ønskede at rykke op fra Jyllands dårligste række serie 6 til serie 4 indenfor de første to sæsoner.

Da klubben blev stiftet midt i en sæson, ville der desværre gå over et halvt år, før klubben kunne spille sin første kamp i JBU-regi. Dette betød at dele af klubbens bestyrelse faldt fra, formand Jacob Haag opgav dog ikke af denne grund, bankeleven Lars Andreas Hansen blev valgt som kasserer, og senere blev kroejer Henrik Baun Jensen valgt som næstformand. Disse tre personer fik sat skub i tingene, og var i opstarten klubbens bærende kræfter.

 

2001: Den første sæson

Efter en lidt turbulent opstart havde man nu stablet en klub med 20 medlemmer på benene. Klubben fik op til den første sæson ansat træner Lars Larsen, der med sin store lyst og dedikation til klubben var med til at skabe et billede af klubben, som en seriøs klub der kunne opfylde sine egne ambitioner.

Klubben spillede sin første kamp 13-03-2001 hvor modstanderen var et ynglingehold fra Esbjerg IF92. FC King George tabte dog kampen med 3-0, men et stort skridt i den rigtige retning var taget. Klubbens første officielle kamp under JBU blev spillet 07-04-2001 mod Vejrup IF, kampen blev tabt med 3-2, men dette skulle vise sig at være et sjældent nederlag i en succesfuld sæson, hvor FC King George vadede gennem serie 6. Det blev blandt andet til en sejr på ikke mindre end 16-1 over Høm/Seem UIF, hvilket stadig står noteret som klubbens største sejr til dato. FC King George endte på 2. pladsen med 57 point, 13 point mere end 3. pladsen, og den første oprykning var en realitet.

 

2002: Udvidelsen

I 2002 valgte FC King George at udvide klubben, og man meldte nok et hold til, således at man nu havde et hold både i serie 5 og i serie 6. Klubbens 2. hold fik dog en hård start og løb ind i et nederlag på 12-3 til FC Esbjerg i den første kamp. Holdet fik sig dog spillet op og sluttede på en flot 3. plads i JBU’s nye serie 6.2.

Man satte også damefodbold på programmet, et projekt som blev styret af den tidligere Andrup IF spiller Malene Nielsen. Man måtte dog sande, at det var sværere end som så at starte en dameafdeling op. FC King George endte på en suveræn sidste plads i forårets serie 2, og havde flere gange problemer med at stille hold. Man valgte derfor at trække sit hold ud af turneringen, og de fleste af FC King Georges spillere fortsatte med at spille fodbold i naboklubben Jerne IF.

Mere succes var der dog for FC King Georges 1. hold, der nu spillede i serie 5. Klubben satsede på nok en oprykning, et projekt der lykkedes. I hård kamp med Esbjerg fB og FC Borac BL Esbjerg, endte FC King George på førstepladsen med 52 point, det samme som Esbjerg fB og et mere en FC Borac BL Esbjerg. FC King George sikrede sig således sin anden oprykning på bare 2 år og klubbens første titel.

Ved udgangen af 2002 var FC King George vokset til en klub med 55 medlemmer.

 

2003: En svær sæson

Efter to succesrige sæsoner gik FC King George i 2003 indtil en sæson, der skulle vise sig at blive mere besværlig, end man havde forestillet sig. Efter uenighed med den succesrige træner Lars Larsen, skiltes han og klubben, og i alt hast blev hans afløser Kim Willumsen fundet frem. Dette vidste sig dog ikke at være den bedste løsning, FC King George tabte den første kamp i serie 4 med 10-0 til Andrup IF, et nederlag der fortsat er klubbens største nogensinde. FC King George så nu ud til at få en returbillet tilbage til serie 5, men den 26-08-2003 besluttede en enig bestyrelse at stoppe samarbejdet med Kim Willumsen, og kort efter blev redningsmanden i form af træner Finn Møller præsenteret. Holdet fik vendt den truende nedrykning og sluttede over stregen, og sikrede sig nok en sæson i serie 4.

Da klubben gik ud af 2003 talte den nu tre 11-mandshold og et 7-mandshold, og 53 medlemmer på herresiden. Et antal som mange af Esbjergs ældre klubber ikke kan fremlægge.

 

2004: Tilbage på rette spor

Efter en skidt sæson, kommer FC King George i 2004 tilbage på ret spor og kører sammen med Vejrup IF et parløb. Begge hold rykker suverænt op i Serie 3, hvilket er FC King Georges tredje oprykning på blot fire år. FC King George deltager i de Jydske Mesterskaber for Serie 4 hold, hvor man når til 2 runde hvor man bliver sendt ud efter et 1-0 nederlag til SUB Sønderborg.

Samme år rykker FC King Georges 2. hold op i Serie 5.

Man begynder i samme sæson at røre lidt på sig uden for banen, og man får tilladelse til at etablere udskiftningsbænke og bandereklamer rundt om bane 6 i Veldtofte Idrætspark, hvilket herefter bliver klubbens faste hjemmebane.

 

2005: Et lille tilbagefald

Efter en meget spændende sæson rykker FC King George ud af Serie 3, hvor man blot var ét point fra at redde sig nok en sæson i rækken, og man må tilbage i Serie 4. Ligesom FC King Georges 2. hold i Serie 5 ikke har den bedste sæson, og kun med nød og næppe redder eksistensens i Serie 5.

Klubbens oplever sin første rigtige modgang, og sammenholdet i klubben bliver sat på prøve. Det besluttes dog op til den kommende sæson at man nedlægger klubbens ”lukkede” hold, og styrker dermed bredden på klubbens to ”åbne” hold.

 

2006: En sand jubelsæson

Klubben består sin første prøve, og Serie 4 holdet taber ikke en turneringskamp hele sæson og rykker suverænt tilbage i Serie 3. Desuden går holdet også ubesejret gennem det Jydske Mesterskab for Serie 4 hold, og kan den 26-11-2006 med en 1-0 sejr over Stautrup IF på Kibæk Stadion kalde sig Jyllands bedste Serie 4 hold. Klubbens Serie 5 ryger lige udenfor oprykningsspillet til Serie 4, og får et skuffende efterår.

Klubben udvider med et to ungdomshold. Et ynglingehold, der dog må trække sig fra efterårets turnering, samt et lilleputhold, under ledelsen af ildsjælen Jens Peter Kristensen, der træner og spiller kampe i Hjerting. Lilleputholdet vinder lilleput 4 og spiller sig helt til semifinalen i det Jydske Mesterskab før man bliver slået ud.

Udenfor banen fortsætter det store arbejde, og i april måned kan klubben præsentere det første nummer af klubbens nye klubblad, der straks bliver en succes blandt sponsorere og medlemmer, og oplaget må udvides fra 100 numre i april til 250 numre ved udgangen af sæsonen.

 

2007: Succesen fortsætter

Den 17. februar holder FC King George reception i klubbens nye klubhus i kælderen, Havnegade 13. Receptionen er godt besøgt af medlemmer, gæster og presse, og klubhuset viser sig at være af meget positiv betydning for klubben, både socialt og økonomisk.

Man har i 2007 igen tre herreseniorhold, hvor den nytilkomne træner Preben Kaas står i spidsen for holdene i Serie 5 og Serie 6. FC King Georges bedste hold ender på 4. pladsen i Serie 3, desuden spiller man sig i 5. runde af landspokalen, hvor man taber efter straffesparkskonkurrence til Næsbjerg RUI fra Serie 2.

Holdet i Serie 5 rykker suverænt op i Serie 4, og spiller med i de Jydske Mesterskaber, hvor man dog taber i første runde til de senere vindere fra Tistrup B. Holdet i Serie 6 vinder også deres pulje, og går hele vejen i kampen om det Jydske Mesterskaber med en finalesejr på 1-0 over Klitmøller IF på Spjald Stadion kan FC king George for andet år i streg hylde en Jydsk Mester.

Kvindefodbolden vender tilbage i FC King George med stor succes. Klubben har to hold i 7-mandsrækkerne, og omkring 30 kvinder træner under ledelse af Jan Pimenta.

Lilleputholdet der nu går under betegnelsen U12-Drenge vinder deres pulje i U12-Drenge 3, og spiller igen med i kampen om det Jydske Mesterskab, men taber i 3 runde med 3-2 til Tistrup B / Horne IF.

 

 

Copyright FC King George 2008-2014
Web by Haag & LeRoi